top of page

Πως να

Παρακολουθήσετε το πρόγραμμά μας

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μέτωνος 71-73, Χολαργός

τηλ: 6944-470204
e: athensaikido1@gmail.com

Για να κάνετε μια δωρεά:

PayPal ButtonPayPal Button
Covid-19
Monthly dues
10596196_528268850688182_737860521_n.jpg

Μηνιαία Δίδακτρα

Aikido για ενήλικες

  • 60 ευρώ (απεριόριστη προπόνηση για ετήσια μέλη – Aikido, Iaido, Zazen, Όπλα, Misogi)

  • Κόστος εγγραφής: 30 ευρώ

  • 100 ευρώ μηνιαία (για επισκέπτες)

Παιδικό Aikido

  • Δύο μαθήματα την εβδομάδα: 50 ευρώ

  • Ένα μάθημα την εβδομάδα: 40 ευρώ 

Ελάτε να δοκιμάσετε ένα μάθημα δωρεάν 

Συχνές ερωτήσεις

Οι παρακάτω ερωτήσεις είναι μέρος μιας συνέντευξης που έδωσε ο Τόκο. J. Flower για ελληνικό περιοδικό πριν από μερικά χρόνια.
Ποια είναι η φιλοσοφία του aikido και οι ρίζες της Τέχνης;
Το Aikido είναι μια σύγχρονη, μη βίαιη, μη επιθετική ιαπωνική πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Morihei Ueshiba (1883-1969). Το Aikido μεταφράζεται ως «ο Δρόμος της Αρμονίας με τη Δύναμη και την Αρχή της Φύσης». Το Aikido προέρχεται από το παραδοσιακό Budo (ο τρόπος των πολεμικών τεχνών) της Ιαπωνίας, ωστόσο ξεπερνά το βασίλειο του Budo. είναι ένα μονοπάτι στο οποίο η οξυμένη άκρη της πολεμικής τέχνης χρησιμοποιείται ως «Δρόμος» προς την πνευματική ανάπτυξη
Όπως έχω δει στο δίχτυ, μπορεί να χρησιμοποιηθούν κάποια μπράτσα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, όπως ξύλινα όπλα κ.λπ. Να υποθέσω ότι είναι για προχωρημένους μαθητές;
Τα όπλα που χρησιμοποιούνται στο Aikido είναι το jo (ξύλινο ραβδί), το bokken (ξύλινο σπαθί) και το tanto (ξύλινο μαχαίρι). Η εξάσκηση με αυτά τα όπλα δεν περιορίζεται στους πιο προχωρημένους μαθητές και οι μαθητές όλων των επιπέδων μπορούν να επωφεληθούν από την εργασία με όπλα. Οι μαθητές μαθαίνουν πώς να χειρίζονται τα όπλα, πώς να συναντούν έναν αντίπαλο όπλο με όπλο ή με άδεια χέρι.
Το aikido απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, κάποιος που ξεκινά μαθήματα aikido πρέπει να έχει μια ελάχιστη φυσική κατάσταση;
Το Aikido είναι ένα δυναμικό σύστημα αυτοάμυνας. Χρησιμοποιεί τεχνικές που βασίζονται σε κυκλικές κινήσεις που εναρμονίζονται με την ενέργεια του αντιπάλου. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά μπορούν όλοι να επωφεληθούν από αυτή την πολεμική τέχνη. Δεν απαιτείται ελάχιστη φυσική κατάσταση και το σώμα του Aikido αποκτάται μέσω της προπόνησης στο Aikido που περιλαμβάνει τόσο διατάσεις όσο και προετοιμασία.
Ποιες είναι μερικές βασικές διαφορές του aikido με άλλες πολεμικές τέχνες;
Δεν είμαι σε θέση να συγκρίνω το Aikido με άλλες πολεμικές τέχνες καθώς η εμπειρία μου είναι μόνο στο Aikido. Οι τεχνικές αντιμετωπίζουν κάθε είδους επίθεση (αρπαγές, χτυπήματα, κλωτσιές, άδειο χέρι, μαχαίρια, μπαστούνια κ.λπ.) από κάθε γωνία και όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένων και από πίσω, και οι μαθητές εξασκούνται να αντιμετωπίζουν πολλούς επιτιθέμενους ταυτόχρονα. Οι τεχνικές εκτελούνται σε τρία επίπεδα: και οι δύο ασκούμενοι όρθιοι, ένας γονατιστός και ένας όρθιος και και οι δύο γονατιστοί, οι τεχνικές είναι ένας συνδυασμός αρθρώσεων και χειριστηρίων καθώς και μεγαλύτερες προεξέχουσες ρίψεις. Οι ασκούμενοι μαθαίνουν πώς να πέφτουν και να κυλιούνται και οι τεχνικές ρέουν συνεχώς αντί να είναι στατικές. Η τέχνη της λήψης της τεχνικής είναι εξίσου σημαντική με την ίδια την τεχνική και δίνεται μεγάλη έμφαση στη φροντίδα του σώματος κατά τη λήψη μιας τεχνικής. Έτσι το Aikido είναι μια ολοκληρωμένη Τέχνη που διδάσκει στους μαθητές να αντιμετωπίζουν και τις δύο πλευρές μιας πολεμικής αναμέτρησης, την επίθεση και την άμυνα.
Είναι το aikido πρωτίστως μια δραστηριότητα του μυαλού;
Το Aikido είναι μια εξαιρετικά σωματική τέχνη στην οποία το μυαλό πρέπει να παρεμβαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο και οι απαντήσεις στις επιθέσεις πρέπει να γίνονται ενστικτώδεις μέσω της επαναλαμβανόμενης πρακτικής των βασικών μορφών και τεχνικών
Πόσο καιρό το Aikido κερδίζει τους θαυμαστές του στην Ελλάδα;
Το Aikido βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του '70 όταν ο TK Chiba, 8ος Dan, Shihan, άμεσος μαθητής του ιδρυτή του Aikido, επισκέφτηκε την Ελλάδα και η Τέχνη γίνεται όλο και πιο γνωστή και δημοφιλής χρόνο με το χρόνο.
Ενδιαφέρονται οι γυναίκες για το aikido;
Το Aikido είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις γυναίκες διεθνώς, καθώς είναι δυνατό να γίνεις πολύ δυνατός στις τεχνικές παρά τη λιγότερη μυϊκή δύναμη.
Ποια είναι τα βασικά οφέλη του aikido;
Το Aikido αναπτύσσει ευελιξία στο σώμα, αυτοάμυνα, αυτοπεποίθηση, δύναμη και φυσική κατάσταση και την ικανότητα να κρατάς το κεφάλι σου σε δύσκολες καταστάσεις.

teaching-in-poland-2.jpg
IMG_6044.jpg
teaching-in-G-inst.-1.jpg
polish-sc-5.jpg
FAQs
Links
bottom of page